De opbouw van een gietvloer

De opbouw van een gietvloer

Een gietvloer is een van de meest dunne vloeren. Tegelijk is een gietvloer juist enorm sterk. Heb je je ooit afgevraagd hoe dit kan? Het antwoord is simpel. De gietvloer wordt opgebouwd uit verschillende kleine laagjes. Deze laagjes worden stap voor stap aangebracht. Deze laagjes zorgen samen voor een supersterke vloer. De opbouw van een gietvloer bestaat dus uit meerdere stappen. Tussen de stappen en lagen door moet de vloer goed uitharden. Iedere gietvloer is weer anders, dus de stappen kunnen soms verschillen. Toch worden over het algemeen altijd de volgende vijf stappen gebruikt:

Eerste stap: Ondergrond egaliseren

Een gietvloer kun je aanbrengen op uiteenlopende ondergronden. Omdat een gietvloer zo dun is, leggen veel mensen hun gietvloer direct op hun bestaande vloer. Dit is allemaal mogelijk. De ondergrond moet alleen wel altijd schoon, droog en egaal zijn. Daarom bestaat de eerste stap uit het egaliseren van de ondergrond. Gaatjes worden dichtgemaakt, oneffenheden worden weggeschuurd. Ook wordt er heel nauwkeurig gekeken of er niet ergens scheurtjes zijn. Hierna kan het schuren beginnen zodat de eerste laag kan worden aangebracht.

opbouw van een gietvloer

Tweede stap: Primerlaag

De eerste laag bestaat uit een primerlaag. Deze laag maakt dat de gietvloer goed aan de ondervloer kan hechten. Dit is een belangrijke stap en soms zijn er zelfs twee primerlagen nodig. Na deze stap moet je de gietvloer goed laten drogen. De specialisten van Gietvloerprijzen.nl rekenen ongeveer 8 uur droogtijd na de primerlaag.

Derde stap: Schraplaag

De opbouw van een gietvloer is niets zonder de schraplaag. Na het drogen van de primerlaag kan deze belangrijke laag worden aangebracht. De schraplaag zorgt ervoor dat de gietvloer licht elastisch en flexibel aanvoelt. Tegelijk is het taai materiaal waardoor de gietvloer ook sterk is. Het drogen van de schraplaag duurt ongeveer 18 uur. Een lang proces, maar het is belangrijk dat de schraplaag goed is uitgehard.

Vierde stap: Gietvloer

Na de schraplaag is het eindelijk tijd voor de “echte” gietvloer. Het leuke is dat je nu kan zien hoe je gietvloer eruit komt te zien. De specialisten van Gietvloerprijzen.nl geven je de mogelijkheid om zelf bij het mixproces aanwezig te zijn. Zo komt de vloer er exact uit te zien zoals jij dat wilt. Erna wordt de vloer handmatig aangebracht. Iedere vloer is dus ambachtelijk en uniek!

Vijfde stap: Coating

Na het aanbrengen van de gietvloer is het tijd voor de coating. Je kunt kiezen uit een glanzende of matte coating. Je kunt coating als de afwerking van je gietvloer zien. Als je je gietvloer enorm intensief belast, kan het zijn dat deze na jaren minder fraai wordt. Geen nood. Je kunt simpelweg de coating laten vervangen. Een relatief eenvoudige ingreep waarna je weer jaren vooruit kan.

Nog vragen over de opbouw van een gietvloer?

De gietvloer kent verschillende toepassingen. Het kan dus zijn dat jouw gietvloer een net iets andere opbouw heeft. Heb je nog vragen? Neem dan contact op. Wil je een beeld van de kosten voor een gietvloer? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Ook interessant: