Gietbeton

Gietbeton, is het een betonvloer of een gietvloer? Bij dit type vloer kunt u denken aan een ondervloer van beton. Echter is dit meestal niet de betonvloer waar men naar verwijst; het gaat om de leefvloer.

Wat is gietbeton?

Gietbeton is een soort gietvloer op basis van cement met de uitstaling van een robuuste betonvloer. Dit bijzonder fraaie vloersysteem heeft de uitstraling van een industriële vloer met een blinkende toplaag. Het is een vloersysteem met sterke eigenschappen dat vele voordelen biedt in vergelijking met de gewone betonnen ondergrond. Deze fraaie vloer staat voor design en past dan ook perfect in het interieur bij u thuis. We onderscheiden X soorten betonnen gietvloeren:

  • Woonbeton: deze minimalistische vloer bestaat uit een cementmengsel en is met een laagdikte van 5 tot 6 mm dikker dan een gietvloer, maar dunner dan een klassieke betonvloer.
  • Microcement: een natuurlijk materiaal met een levendig effect. Van origine komt het uit Argentinië, waar het niet alleen voor vloeren, maar ook voor wanden is bedoeld.
  • Design betonvloer: schitterend in huis, maar kan ook als kantoorvloer bij bedrijven waar een strakke stijl voorop staat met het gemak van een betonvloer.

Voordelen van gietbeton

Een van de vele voordelen van gietbeton is het unieke karakter in combinatie met een stijlvolle design uitstraling. Zo’n design betonvloer in huis maakt van ieder interieur een uniek ontwerp. Doordat we de vloer naadloos leggen en afwerken met een waterdichte toplaag hoeft u weinig tot niets aan onderhoud te doen. Het enige wat u doet is de vloer regelmatig schoonmaken en dat is een fluitje van een cent doordat de vloer een strak oppervlak heeft, zonder oneffenheden. Het vloersysteem biedt ook veel comfort en straalt een natuurlijke warmte uit.

Alle voordelen op een rij

  • Naadloos: geen vuil dat achter naden of voegen blijft hangen.
  • Weinig onderhoud: u maakt de vloer gemakkelijk schoon met wat water. U hoeft geen chemische middelen te gebruiken.
  • Duurzaam: u heeft tot wel 15 jaar plezier van de vloer.
  • Prachtige uitstraling: zeer natuurlijk.
  • Divers: u combineert gietbeton met iedere interieurstijl.
gietbeton, gietvloer of betonvloer?

Kosten gietbeton vloeren

Voordelen en eigenschappen van zijn belangrijke aspecten die meespelen in de afweging voor een nieuwe vloer, maar wat kost een vloer van gegoten beton eigenlijk? Ook de gietbeton prijs per m2 neemt u mee in uw vloerkeuze. Voor deze vloer betaalt u gemiddeld € 85,- per vierkante meter. Net als bij onze overige gietvloer prijzen is de gietbeton prijs opgebouwd uit kosten voor de voorbereiding van de ondergrond, materiaalkosten, arbeidskosten, het aantal vierkante meters en eventuele toevoegingen. Wilt u weten wat een gegoten vloer voor uw kantoor of woning gaat kosten? Vraag een gratis prijsindicatie op en ontvang binnen vijf werkdagen uw persoonlijke kostenberekening.

Budgetvriendelijk gietbeton

Design beton is doorgaans geen goedkope vloer, toch zijn er manieren om een scherpe prijs te betalen voor uw gietbeton. Vooral bij grote oppervlakken, vanaf 150 m2, is deze vloer vriendelijker voor uw portemonnee. Dit komt onder andere doordat de vloer bij grotere projecten relatief snel is aan te brengen. De arbeidskosten per vierkante meter dalen als we efficiënter en dus sneller kunnen werken, dat ziet u terug in de vierkante meterprijs van de vloer.

Naadloos gietbeton

Moderne en industriële interieurs, maar ook duurzame woningen hebben vaak een naadloze vloer als strakke basis. Dat heeft enerzijds met het uiterlijk van een gietbeton vloer te maken en anderzijds met het gebruiksgemak. Het naadloze oppervlak van deze vloer is namelijk makkelijk stofvrij te houden. Met een stofwisser of stofzuiger haalt u stof en vuil weg. Voor de hardnekkigere vlekken heeft u voldoende aan een lichtvochtige dweil. U kunt de vloer dus op een zeer milieuvriendelijke wijze schoonmaken.

Wist u dat beton zowel binnen als buiten kan worden gegoten? Hier bestaan verschillende varianten voor. Overleg met een vakkundig specialist welk type beton het best bij uw wensen aansluit.

Kleuren en interieurstijlen voor betonvloeren

Bij betonvloeren denkt men vaak direct aan grijs, maar een van de andere voordelen van gietbeton is dat werkelijke alle soorten kleuren beschikbaar zijn. Dat maakt het mogelijk om dit vloersysteem in te passen binnen elk interieur of in een bepaalde kleur als basis te gebruiken voor de rest van de inrichting. Er kan zelfs een basis gelegd worden voor een specifieke stijl door met de juiste kleur rekening te houden. Wit past bijvoorbeeld perfect in een strak design interieur en een naturelkleur past weer binnen een interieur met een landelijke stijl.

Industrieel interieur

Kiest voor een klassieke grijze vloer, dan heeft u een neutrale kleur die bij ieder interieur past. Een veelvoorkomende trend is een industriële inrichting met gietbeton. Cementgebonden vloeren komen in verschillende samenstellingen voor, van microcement tot woonbeton en Beton Cire. Hierdoor is het mogelijk om ook voor een bepaald reliëf in de vloer te kiezen. Dit patroon in de vloer ontstaat door de vegende handbewegingen tijdens de aanleg.

Bohemian interieur

Bestaat uw woning uit veel zachte kleuren, zoals beige, bruin en wit? Dan heeft u waarschijnlijk een bohemian inrichting. Een zachtgekleurde vloer heeft een zeer natuurlijke uitstraling die goed samengaat bij de bohemiantinten. We adviseren om een aantal meesterlijke planten toe te voegen voor een weelderig effect. Groen komt extra goed uit tegen grijstinten.

Mid Century interieur

Deze interieurstijl blijft prachtig. U kunt deze stijl zo strak of los maken als u maar wenst. Gebruik beton als basis voor de ruimte. Blaas leven in de ruimte met een donkerrood Perzisch kleed. Het zal u verbazen hoe goed de kleur van het gietbeton en het tapijt samengaan. Tot slot voegt u een derde belangrijke kleur van de Mid Century Modern-pallet toe: donker loofhout..

kosten betonlook per m2

Gietbeton aanbrengen

Eigenlijk wordt beton niet gegoten, maar gestort. Het cementgebonden mengsel is weliswaar vloeibaarder dan klassiek beton, toch vloeit het bij lange na niet zo gemakkelijk als een gietvloer van kunsthars. Na het storten van het cementmengsel verspreiden we het met de hand over het gehele vloeroppervlak. Het aanbrengen van gietbeton is dus een ambachtelijk karwei. In ruwweg vier stappen brengen we de vloer aan:

  1. Voorbereiden van de ondervloer door middel van reparaties en egaliseren
  2. Storten en met de hand verwerken van het betonmengsel
  3. Vlinderen en polijsten van de vloer
  4. Afwerken met steenolie en een toplaag van polyurethaan

Offerte gietbeton

Indien u interesse heeft in het laten aanleggen van een betonvloer, dan kunt u contact opnemen met Gietvloer Prijzen of rechtstreeks online een offerte aanvragen. Mocht u graag eerst meer willen weten over dit specifieke vloersysteem, dan kunt u ook onze showroom bezoeken. Dat is mogelijk op afspraak, zodat wij in de gelegenheid zijn om u alle tijd en aandacht te geven en u volledig te informeren.